Hirdetés

karacsonyfadisz.lap.hu / Ehető karácsonyfadísz készítése

Ehető karácsonyfadísz készítése

Ha valaki igazán egyedi karácsonyfát szeretne díszíteni idén, az próbálkozzon meg azzal, hogy minden egyes fára kerülő ék ehető legyen. Kreatív mulatság előállítani.

Ha nem pusztán a szépség kedvéért készítünk díszeket, hanem a hasunkra is gondolván valami finom alkotással szeretnénk meglepni családunkat, esetleg velük együtt elkészíteni azt, akkor a következő ötletek közül bátran válogathatunk.

Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 21 dkg porcukor, ecet. Elkészítés: >>>

25 dkg vaj, 30 dkg porcukor, fél cs vanillincukor, 5 dkg kakaópor, 5 dkg liszt, 7 dkg darált, pörkölt mogyoró.

A habkarika a karácsony jellegzetes készítménye. A gyerekek imádják a könnyű és édes rágcsálnivalót, de tartósságának köszönhetően ehető karácsonyi dekorációként is alkalmazhatjuk. Még kiszárítás előtt színezhető, ízesíthető.

Ha ehető karácsonyfadíszeket akarunk készíteni, akkor a szaloncukor és a mézeskalács mellett a linzer az adu ász.

Ropogós, de kemény fajta mézes, ami akár fél évig is eláll.

Mézeskalácstésztából madárformát vágunk ki és a szárnya helyén kivágunk egy téglalap alakú rést. Cérnát fűzünk bele és színes papírt harmonikaformában összehajtogatunk, átdugjuk a lyukon és széthúzzuk a "szárnyakat".

Ha nem elégszel meg a bolti minőséggel és kínálattal, készíts otthon szaloncukrot!

Karácsonyi sütemények: Ezen a lapon kifejezetten karácsonyi, adventi sütemények, édességek, finomságok receptjei találhatók.

Mézeskalács és mézes sütemények

Sütemény.lap.hu: a lapon süteményes receptek találhatók. Akár sütőben sült, akár sütés nélküli desszerteket keres, a lapon mindenféle édesség receptjei megtalálhatók.

A szaloncukor jellegzetes, magyar karácsonyi édesség. A karácsonyfa díszeként, vagy a karácsonyfa alatt egyaránt használatos. Sokféle szaloncukor kapható íz, és szín szerint, sőt magunk is elkészíthetjük. A lap átfogó segítség a karácsonyi készülődéshez, a szaloncukor kiválasztásához, elkészítéséhez: tartalmaz recepteket, teszteket, fórumokat, leírásokat, szaloncukor márkákat, gyártókat ...

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza: Ehető karácsonyfadísz készítése
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem  Elküldés